понеделник, 7 януари 2013 г.

Риба на фурна

600 г риба (треска) 25 г брашно 4 супени лъжици олио 2 глави кромид лук 3 чаени лъжички доматено пюре 125 мл вода 1 скилидка чесън магданоз 1 чаена лъжичка оцет 120 г скариди сол черен пипер Рибата се нарязва на кубчета и се поръсва със сол и черен пипер. Овалва се в брашно и се изпържва в олиото. Отделно се изпържва лукът. Рибата, лукът, счуканият чесън и магданозът се слагат в тавичка. Заливат се с вода, в която са прибавени доматеното пюре и оцетът. Пече се в слаба фурна около 35 мин, малко преди да е готова рибата, се слагат скаридите. ......

0 comments:

Публикуване на коментар