понеделник, 21 януари 2013 г.

Гъста пилешка супа

За 4 порции

Продукти

  • 600 г. пилешко месо с кости
  • сол на вкус
  • 1 глава кромид
  • 1 шепа фиде
За застройката:
  • 1 с.л. брашно
  • 1-2 яйца
  • сок от 1/2 лимон
  • сушена чубрица
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1 ч.л. брашно
  • 1/2 връзка магданоз
  • млян черен пипер на вкус
Приготвяне
  1. Сложете месото в тенджера със студена вода да кипне, оберете пяната и посолете. Варете около 1 час
  2. Извадете месото. Пуснете в тенджерата ситно нарязания или настърган кромид. Щом омекне сложете фидето.
  3. Обезкостете месото, нарежете го на малки парченца и ги върнете в супата.
  4. Застройте я с разбитите яйца, млякото, брашното, горчицата и лимоновия сок, като разредите застройката с малко бульон, за да не се пресече.
  5. Варете още една-две минути и подправете с чубрицата, наситнения магданоз и пипера.

0 comments:

Публикуване на коментар