събота, 19 януари 2013 г.

Телешка чорба с грах

Порции: 4

Продукти

  • 250 г. обезкостено телешко месо
  • 4 с.л. олио
  • 1 глава кромид
  • сол на вкус
  • 2 моркова
  • млян черен пипер
  • 1 резен целина
  • 1 ч.ч. отцеден стерилизиран грах

Приготвяне:

  1. Нарежете месото на малки парченца и го поставете в суха тенджера. Загрейте го на слаб котлон, докато побелее и сипете олиото.
  2. Добавете силно нарязания кромид и нарязаните на малки кубчета моркови и целина и ги запържете.
  3. Сипете един литър топла вода, посолете и варете на умерен огън до пълно  сваряване на продуктите.
  4. Пасирайте граха и го прибавете към чорбата. Поръсете я с черен пипер и варете още пет-десет минути.



0 comments:

Публикуване на коментар