понеделник, 7 януари 2013 г.

Торта Снежанка

Продукти за торта с около 10-12 парчета? За тестото: 3 яйцал 100 г захар; 1 пак. ванилена захар; 80 г пшеничено брашно; 1 ч.л. бакпулвер; 25 г фино царевично нишесте; 1 с.л. какао За пълнежа: 5 с.л. портокалов мармалад; 400 г студена сладкарска сметана; 1 пак. желатин; 40 г захар; 2 пак. ванилена захар За украсата: 100 г тъмен шоколад Приготовление: На тестото: Разбивате яйцата на високата степен на миксера до получаването на крем, като не преставайки да бъркате прибавяте и предварително смесените кристална захар и ванилена захар, и продължавате да бъркате поне още две минути. След това пресявате сухите съставки – брашното, бакпулвера и царевичното нишесте и ги добавете към яйцата и захарта. Продължавате да бъркате до пълно смесване на съставките и получаване на хомогенна маса. След като е готово, разпределяте тестото в застлана с хартия за печене форма за торта и печете 25 мин в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или при 160°C при горещ въздух. След като блатът се изпече, отделете краищата от стените и обърнете с хартията за печене на метална скара, предварително приготвена, за да се охлади напълно. Разрежете след охлаждането на две равни половини по хоризонтала. След това върху единия получен тортен блат поставете върху тортена чиния. Намажете го с портокаловия мармалад и поставете другия отгоре. На крема: За направата на крема, просто накисвате желатина в малко вода и оставяте да набъбне за около пет минути. След това слагате съда на водна баня, за да се разтвори напълно желатина, като бъркате непрекъснато. След като се разтвори, се прибавя в предварителното разбитата на твърд сняг сметана, заедно с ванилената и кристална захари. С полученият крем намазвате повърхността на горния блат. След това намажете повърхността и страните на тортата със сметана като оставите малко за украса. Напълнете останалата сметана в шприц и декорирайте със големи „снежни” топки. За украса: Разтопете натрошения на ситно шоколад на водна баня и разстелете върху хартия за печене 17х17 см. Изчакайте да изстине и нарежете шоколадовата кора на правоъгълници. Получените плочки шоколад прилепете към крема отстрани на тортата. Оставете тортата в хладилника за поне 3 часа.  

0 comments:

Публикуване на коментар