събота, 4 май 2013 г.

Шоколадови скалички

Време: 20 минути + 1 час престой

Продукти за 4-6 порции:


  • 4 обикновени вафли
  • 1 ч.ч. натрошени орехови  ядки
  • 300 г. течен шоколад
за бялата глазура:
  • 50 г. бял шоколад
  • 2 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

  1. Натрошете на ситно вафлите и ореховите ядки и ги разбъркайте с тения шоколад. От полученото шоколадово тесто оформете скалички.
  2. Белия шоколад и прясното мляко загрейте на водна баня и всяка шоколадова скаличка потопете в получената бяла глазура.
  3. Сложете скаличките за един час в хладилника, за да се стегнат. По желание ги оваляйте и в кокосови стърготини.

0 comments:

Публикуване на коментар